Groepstraject Laat JeZelf Zien

In het late najaar van 2020 zal Laat JeZelf Zien Volwassenen het levenslicht zien! 

Veel hoogbegaafde mensen leven intenser dan niet-hoogbegaafden. Ze denken harder, voelen dieper en hun lijf reageert sterker op prikkels. Fysieke prikkels, emotionele, geluid, smaak, de verandering van zomer- naar wintertijd – je ziet het op allerlei gebieden.
Dat maakt dat het soms moeilijk is om aansluiting te vinden. Want collega’s, familie, partner denken: ‘Doe niet zo moeilijk’. Of: ‘Waarom raakt dit je zo? Zo erg is het niet hoor.’ Of: ‘Wat word jij snel boos, beheers je!’

Deze mensen heeft vaak een groot gevoel van rechtvaardigheid en een hoge mate van empathie. Tot het moment waarop de ‘emotiemeter’ te ver uitslaat, dan klappen ze dicht. Dan worden ze ontoegankelijk, of reageren ze scherp. Of ze trekken zich terug, wat de ander dan niet begrijpt. Waarmee ze afstand creeëren; iets dat ze juist níet willen, want ze willen graag verbinding.

En verbinding, dat is nu net iets dat we niet zo snel ervaren, als hoogbegaafd, sensitief mens, in onze omgeving. Bij Laat JeZelf Zien wél! Dit gegeven kan problemen opleveren: gevoel van anders zijn, erbuiten staan, eenzaamheid. Somberheid, depressie, twijfel aan jezelf, relatieproblemen.

Samen aan de slag

In onze ‘grotemensengroep’ gaan we hiermee aan de slag: waar pas je je aan zonder jezelf kwijt te raken? Wat kan jij doen om je goed te blijven voelen? Hoe bewaak je je grenzen en houd je toch aansluiting? Hoe pas je in (of niet)? Hoe werkt dat eigenlijk bij jou, al dat intense, gevoelige gedoe?
Dat doen we door informatie te geven, filmpjes kijken, creatieve opdrachten, spellen te doen, je lijf in te zetten en met elkaar ervaringen en tips bespreken.

We zullen op 5 dinsdagavonden bij elkaar komen, in een groep van max 4 volwassenen (i.v.m. 1,5 meter is dat het maximum dat veilig in de praktijkruimte kan). We maken er geen zware, serieuze toestand van maken hoor: er mag vooral veel gelachen worden!

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)