HBZHspeelmiddagen

Een vijftal HB-enthousiastelingen heeft besloten de handen ineen te slaan en 3-4 keer per jaar speelmiddagen te organiseren voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van plm 4 tot plm 10-12 jaar. En voor hun ouders.

Met elke keer een ouder- en een kinderworkshop.
Met koffie, thee, limonade en gezonde snacks – een goede basis om lekker met elkaar te kletsen.
Met een knutselactiviteit.
Met een plek waar je kan bouwen met Kapla, Smartmax, Straws and Connectors en misschien nog wel meer.
Met een ontprikkelplek, omdat het soms wel heel fijn is om je even op een rustige plek terug te trekken, liggend in een Fatboy, met een Donald Duckje en wat friemelfrutselmateriaal.

Vincent Schillevoort van Denkspellenparadijs is natuurlijk ook deze editie weer aanwezig met een grote verzameling coole denkspellen en uitdagende gezelschapsspellen. Om uit te proberen, je moeder te verslaan, de regels aan te passen, lekker met elkaar te spelen. Je kunt daar ook spellen kopen, als je wilt.

En wie weet ontmoet je wel nieuwe kinderen met wie het spelen lekker soepel loopt. Of spreek je andere ouders, waarbij je eindelijk (h)erkenning vindt.

De eerstvolgende speelmiddag: 11 juni 2022!

Op 11 juni 2022 vindt de HBZH speelmiddag plaats in Leiden,
in de OBS Anne Frank, Zuster Meijboomstraat 2, 2331 PD Leiden.

De ouderworkshop:
 “Uitdagingen bij het opvoeden van intense kinderen” door Wanda Glebbeek.
Wanda is de eigenaar van HB Linq. HB LinQ is een bureau dat eerste hulp bij (het vermoeden van) hoogbegaafdheid biedt. Dit betekent dat we samen op zoek gaan naar de specifieke hulpvraag en hierbij het juiste aanbod zoeken.
Er is veel aanbod op het gebied van hoogbegaafdheid maar het vinden van de juiste hulp bij elke specifieke hulpvraag is hierdoor soms ondoorzichtig en lastig.

Zoals te doen gebruikelijk, houdt Wanda je in de workshop  scherp en wakker, en ze gooit er ongetwijfeld een dosis humor in. De bedoeling is om er een interactief gebeuren van te maken, vol herkenning.

De kinderworkshop:
Aikido, door Lijnie Reijers.
Lijnie is eigenaar/directeur van Yoi Orthopedagogiek en van HAVIQ. Verder is zij mede-oprichter van en nog altijd betrokken bij HOOOM. Allemaal in Dordrecht gevestigd. En doet ze nog een heleboel meer want zij heeft een eindeloze voorraad energie.
Over Lijnie en aikido: Lijnie is dojo-cho van de Waraku dojo in Dordrecht en voorzitter van de Culturele Aikido Bond Nederland. Lijnie is binnen de Waraku dojo eindverantwoordelijk voor alle kinderen en jeugdigen. Daarnaast geeft ze bij Aikido Bond Nederland les aan toekomstige leraren. Vanwege haar kennis en ervaring, leert zij hen de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en jongeren. In haar lessen staat plezier voorop, maar houdt zij tevens van uitdaging zowel voor lichaam als geest. Nadenken en conditioneel werken wisselen elkaar in hoog tempo af.