Groepstraject Laat JeZelf Zien

In het najaar van 2021 zal Laat JeZelf Zien Volwassenen het levenslicht zien! 

Veel hoogbegaafde mensen leven intenser dan niet-hoogbegaafden. Ze denken harder, voelen dieper en hun lijf reageert sterker op prikkels. Fysieke prikkels, emotionele, geluid, smaak, de verandering van zomer- naar wintertijd – je ziet het op allerlei gebieden.
Dat maakt dat het soms moeilijk is om aansluiting te vinden. Want collega’s, familie, partner denken: ‘Doe niet zo moeilijk’. Of: ‘Waarom raakt dit je zo? Zo erg is het niet hoor.’ Of: ‘Wat word jij snel boos, beheers je!’

Deze mensen hebben vaak een groot gevoel van rechtvaardigheid en een hoge mate van empathie. Tot het moment waarop de ‘emotiemeter’ te ver uitslaat, dan klappen ze dicht. Dan worden ze ontoegankelijk, of reageren ze scherp. Of ze trekken zich terug, wat de ander dan niet begrijpt. Waarmee ze afstand creeëren; iets dat ze juist níet willen, want ze willen graag verbinding.

En verbinding, dat is nu net iets dat we niet zo snel ervaren, als hoogbegaafde, sensitieve mensen, in onze omgeving. Dit gegeven kan problemen opleveren: gevoel van anders zijn, erbuiten staan, eenzaamheid. Somberheid, depressie, twijfel aan jezelf, relatieproblemen.
Bij Laat JeZelf Zien ervaar je die verbinding wél!
Ook als je denkt: ‘dit slaat aan alle kanten op mij, maar gaat niet over mij, want ik ben helemaal vast en zeker niet hoogbegaafd’ ben je van harte welkom!

Samen aan de slag

In onze ‘grotemensengroep’ gaan we hiermee aan de slag: waar pas je je aan zonder jezelf kwijt te raken? Wat kan jij doen om je goed te blijven voelen? Hoe bewaak je je grenzen en houd je toch aansluiting? Hoe pas je in (of niet)? Hoe werkt dat eigenlijk bij jou, al dat intense, gevoelige gedoe? En bij anderen? Wat weet je over jezelf en al je ‘HB-bijzonderheden’?
Je krijgt informatie, we gaan filmpjes kijken, creatieve opdrachten doen, spellen doen, je lijf inzetten (en het valt best mee hoe eng dat is!) en met elkaar ervaringen en tips bespreken.

We zullen op 5 donderdagavonden bij elkaar komen, in een groep van max 6 volwassenen. We maken er geen zware, serieuze toestand van hoor: er mag vooral veel gelachen worden!

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)