Begaafdheidsonderzoek en WISC-V-NL

Heb je, als (plusklas)leerkracht, IB-er, begaafdheidsspecialist, HB-expert te maken met (de uitslag en hoe-nu-verder van) intelligentie-onderzoek, dan is dit je kans om meer te weten te komen over intelligentie-onderzoek, en over de nieuwe WISC-V.

Wisc-V-NL

De WISC-V-NL is de vers-van-de-pers opvolger van de WISC-III-NL. Met ingang van 1 januari 2018 is deze test verkrijgbaar, en in 2018 zijn veel professionals getraind om er mee te werken.Het werd wel tijd ook! Nieuw, modern, fris, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over intelligentie. Ik ben er blij mee, en wil jou graag laten delen in de inzichten. Met als doel: de hoogbegaafden-populatie goed van dienst te kunnen zijn.

Ik krijg regelmatig vragen van (plusklas)leerkrachten, IB-ers en andere onderwijsprofessionals, van HB-coaches, van orthopedagogen en psychologen over begaafdheidsonderzoek.

  • wat test je nou eigenlijk?
  • meet zo’n test wel wat je wilt weten?
  • hoe interpreteer je de uitslagen?
  • en wat kan ik ermee, in mijn klas/praktijk/dagelijkse omgang met dit kind?

Het op de markt komen van deze nieuwe test (want het is echt een nieuwe test, niet simpelweg een opgefriste versie van de WISC-III!), is een mooie aanleiding om hierover een bijeenkomst te beleggen.

Bestel jouw kwartet

Bestel kwartetspel

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)