Prikkelgevoeligheid

Ken je als ouder, leerkracht, IB-er of hulpverlener zo’n prikkelgevoelig kind? Een kind dat elk geluid oppikt, dat emoties aanvoelt (en zich enorm aantrekt), dat eindeloos beweeglijk is als het aan tafel zou moeten zitten? En dat dan in combinatie met dat snelle brein, dat hoofd dat nooit uitstaat, waardoor het wel verdubbeld lijkt te worden?

Die prikkelgevoeligheid zien we veel bij hoogbegaafde kinderen (en grote mensen :-)).
Die is niet altijd gemakkelijk om mee om te gaan, noch voor het kind zelf, noch voor zijn omgeving.

In dit webinar neem ik je mee in de wereld van deze prikkelgevoeligheid. Waar komt die vandaan? Welke uitingsvormen zien we? En vooral: wat kan je er mee? Hoe kan je het kind ondersteunen, zodat ‘ie er minder last van heeft? En zodat zijn omgeving er ook minder tegenaan loopt? Hoe kan je de mooie kanten ervan (want die zijn er!) in het licht zetten?

Er is een webinar voor ouders  en eentje voor professionals (leerkrachten, hulpverleners). De basisinformatie is in beide webinars hetzelfde, uiteraard.
De focus voor wat betreft: ‘ik heb nu meer kennis, maar wat nu?’ verschilt per doelgroep.

Voor ouders: hoe deal je er thuis mee, en hoe help je je kind groot te groeien, met deze specifieke kenmerken.

Voor professionals: waar loop je in de klas, in je praktijk, tegenaan? Hoe ga je ermee om als leerkracht/in mijn praktijk? Zeker als je een groep kinderen hebt – dat is een andere dynamiek dan een op een. Hoe ondersteun je de ouders?

Maak dus een keuze welk webinar jij het meest kunt gebruiken ( of maak geen keuze en kom gezellig beide keren kijken 😀).

Bestel jouw kwartet

Bestel kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)