Over Felicia Ooms

Ik ben Felicia Ooms. Ik ben geboren in 1980, ben getrouwd en heb drie kinderen.

Ik word blij van werken met kinderen en ouders. Ik paste al op de kinderen in de buurt toen ik een jaar of 14 was en ben altijd met kinderen blijven werken. Kinderdagverblijven, scholen en peuterspeelzalen, overal waar kinderen zijn met hun puurheid en enthousiasme.

Na mijn studie orthopedagogiek heb ik een aantal jaar met kinderen met autisme gewerkt. Die bijzondere manier waarop zij vaak denken, fascinerend vind ik dat.

Daarna ben ik me meer gaan richten op het werken met ouders en professionals. Samen de omgeving van kinderen optimaliseren zodat het kind tot zijn recht kan komen. Ik heb veel geleerd van heel veel verschillende mensen, verschillende culturen en manieren van opvoeden. Steeds weer ontdekte ik hoe het mijn interesse trok als er sprake bleek te zijn van hoogbegaafdheid.

Ook deze kinderen hebben vaak een bijzondere manier van denken. Inmiddels heb ik me op dit gebied gespecialiseerd door allerlei cursussen, maar nog steeds leer ik dagelijks bij van alle kinderen en hun ouders die ik ontmoet, en daar geniet ik van!