Over Rianne Vermeulen

Dag! Mijn naam is Rianne Vermeulen-Mouw. Ik ben getrouwd en moeder van drie lerende en studerende kinderen die hard aan het werk zijn op de middelbare school en universiteit.

Na het behalen van mijn VWO-diploma heb ik heel bewust gekozen voor de PABO. Een relatie opbouwen met kinderen en zorgen voor een glimlach op elk gezicht – dat wilde ik graag. Mijn onderwijscarriere begon in Waddinxveen, op de Bethelschool.

Na de geboorte van ons tweede kind ben ik een aantal jaar fulltime thuismoeder geweest om voor ons eigen gezin en enkele pleegkinderen te zorgen.

De ervaringen met pleegzorg hebben mijn verlangen naar een verdiepende studie orthopedagogiek aangewakkerd. Wat heeft een kind nu echt nodig? Hoe kan de omgeving afstemmen op de behoeften van een kind, juist als het anders dan gemiddeld gaat? Wat hebben ouders en leerkrachten daar zelf voor nodig? De praktijk kan zo weerbarstig zijn, dat het soms heel moeilijk is om mooi bedachte plannen en adviezen uitgevoerd te krijgen. De master Orthopedagogiek gaf hier leerzame antwoorden op. Samen met de ervaring die ik inmiddels opdeed als leerkracht van enkele verrijkingsgroepen, groeide ik op deze manier toe naar het werk als orthopedagoog.

Bij Sherpa geniet ik ervan om, naast het uitvoeren van onderzoeken, kinderen met hun ouders en leerkrachten verder te begeleiden en een langere tijd met hen mee te lopen. Nog steeds is het mijn passie om een glimlach tevoorschijn te zien komen op het gezicht van een kind, met al zijn veerkracht en kwetsbaarheid.

Graag zet ik mij daar binnen Sherpa voor in, waarbij ik het fijn vind om veel te luisteren en ruimte te geven aan jullie verhalen en vragen. Van harte welkom!