Begeleiding volwassene

Niet iedereen is een ouder. En ook wanneer je dat wél bent, ben je natuurlijk niet alleen maar ouder. Je bent ook partner, werknemer, ondernemer, kind, vriend, etc.  Wanneer je hoogbegaafd bent, geldt eigenlijk voor jou hetzelfde als alles wat er op deze site te vinden is over kinderen. Maar dan in een groter lijf, met andere en meer verantwoordelijkheden en meer vastgezette/vastgeroeste gewoonten en overlevingsmechanismen.  Grote mensen zijn net kinderen…..

Daarin kan je vastlopen. Of daarover kan je vragen hebben. Of daarmee kan je worstelen.
Je voelt je onbegrepen. Of je begrijpt anderen niet. Of je ergert je. Of je verbaast je. Of je bent nieuwsgierig: wat hoort er bij hoogbegaafd zijn, wat hoort er bij karakter, wat bij opvoeding, wat bij ervaringen?

En dan?

Dan kan het helpen om het er samen over te gaan hebben. Ik ben ervaringsdeskundige (overigens zonder dat ik alle wijsheid in pacht heb want ook zelf nog altijd onderweg). Ik help je met je denkproces, maar ook met alles wat onder, achter en voor dat eeuwige denken van jou ligt. Ook met de zaken waar je je nog niet bewust van was. Met emoties, met de drie, vier lagen die onder elke gedachte liggen (misschien zijn het er bij jou wel vijf…). Met een weg vinden in het accepteren van jezelf. Met je pleasegedrag, of je kont-tegen-de-krib-ongeduld. Met de vragen die je hebt over je aanpassen, of niet, en wanneer wel, en kan of wil ik dat, en hóe dan?

Kortom: wanneer je behoefte hebt om jezelf eens onder de loep te nemen, ben je bij mij aan het juiste adres.
We gebruiken daarbij, en hier komt mijn speelse-kinder-geest weer bovendrijven, verschillende middelen. Natuurlijk gesprekken, maar soms ook tekenen, mindmappen, spelletjes. Wat jou aanspreekt. Of misschien juist niet, soms – even een stap buiten je comfortzone is ook een ontdekkingstocht.

Bestel jouw kwartet

Bestel kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)