Over Annelie Neuteboom

Mijn naam is Annelie Neuteboom (geboren in 1967). Ik heb twee volwassen dochters die niet meer thuis wonen en ik woon samen met mijn partner, die ook twee grote kinderen heeft.

Al zolang ik mij kan herinneren, is het mijn wens geweest om te werken met kinderen. Ik ben dan ook orthopedagogiek gaan studeren na de middelbare school (nou ja – ik maakte eerst per ongeluk een klein uitstapje naar Slavische Talen).

Annelie NeuteboomGedurende een aantal jaren is mijn werkveld verlegd naar het werken met volwassenen, als zelfstandig gevestigd P&O-adviseur, interimmanager en coach. Een van mijn opdrachtgevers vroeg mij eens wat mijn passie was. Het enige antwoord dat zich onmiddellijk aandiende was: kinderen! Ik vond dat destijds een oppervlakkig antwoord en erkende pas jaren later hoe waar die uitspraak was. Dus: aan de slag ermee!

Opleidingen

Ik heb in 2011 de opleiding tot integratief kindertherapeut afgerond. In het werken met een kind kan ik met humor, speelsheid, creativiteit, nieuwsgierigheid, vakkennis en met mijn intuïtie kind en ouders helpen hun probleem op te lossen of ermee te leren omgaan. Het feit dat ik ook orthopedagoog ben, helpt bij het kijken met een diagnostische blik: is er iets bijzonders met dit kind aan de hand, is nader onderzoek misschien wenselijk?

In 2015 ben ik een volgende opleiding gaan doen (ik kan het leren niet laten): Gevorderdenopleiding Talentbegeleider Hoogbegaafden bij Novilo. De focus lag op de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en hun ouders en omgeving, maar de opleiding betekende ook weer een verdiepingsslag in mijn persoonlijke ontwikkeling en dús mijn therapeutschap.

Zo langzamerhand is alles samengevallen: werken met kinderen, rondom hoogbegaafdheid, de bagage die ik in alle opleidingen en werkvelden heb verzameld. Voorlopig blijf ik hier, Sherpa vormgeven!

Over Felicia Ooms

Ik ben Felicia Ooms. Ik ben geboren in 1980,
ben getrouwd en heb drie kinderen.
Ik word blij van werken met kinderen en ouders. Ik paste al op de kinderen in de buurt toen ik een jaar of 14 was en ben altijd met kinderen blijven werken. Kinderdagverblijven, scholen en peuterspeelzalen, overal waar kinderen zijn met hun puurheid en enthousiasme.
Na mijn studie orthopedagogiek heb ik een aantal jaar met kinderen met autisme gewerkt. Die bijzondere manier waarop zij vaak denken, fascinerend vind ik dat.
Daarna ben ik me meer gaan richten op het werken met ouders en professionals. Samen de omgeving van kinderen optimaliseren zodat het kind tot zijn recht kan komen. Ik heb veel geleerd van heel veel verschillende mensen, verschillende culturen en manieren van opvoeden. Steeds weer ontdekte ik hoe het mijn interesse trok als er sprake bleek te zijn van hoogbegaafdheid. Ook deze kinderen hebben vaak een bijzondere manier van denken. Inmiddels heb ik me op dit gebied gespecialiseerd door allerlei cursussen, maar nog steeds leer ik dagelijks bij van alle kinderen en hun ouders die ik ontmoet, en daar geniet ik van!

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)