Kwartetspel Vier je Prikkels

Sherpa heeft een kwartetspel ontwikkeld voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar). Waarin ben je extra gevoelig? Waar heb je last van? Wat kan je dan doen? Wanneer is het juist fijn?

Om jezelf te snappen en de ander te snappen. Om te laten zien dat je niet gek, raar, een zeurpiet of overgevoelig bent.

Bij de meeste hoogbegaafde, gevoelige kinderen komen niet alleen meer prikkels binnen, maar deze worden ook op een dieper, intensiever niveau verwerkt. Dat kan fijn zijn, maar ook gedoe opleveren. Een kind kan zich raar voelen, een buitenstaander, de enige die iets zo sterk ervaart. De buitenwereld kan negatief reageren: ‘overdrijf niet zo’, ‘doe niet zo moeilijk’, ‘het doet echt niet zoveel pijn’, ‘zit nou eens stil’.

Wat zijn dat nou precies, overexcitabilities? Lees er hier meer over.

Ervaringen

Het meest interessante spelmateriaal van 2017 vinden wij het kwartet ‘Vier je Prikkels’ waarmee je psycho-educatie kunt geven. Het is gemaakt door Annelie Neuteboom van Praktijk Sherpa. Het kwartet is uiteraard bedoeld voor hooggevoelige kinderen (en volwassenen) maar is heel geschikt voor alle kinderen in je klas. Het geeft kinderen herkenning en handvatten.

We zijn niet zo van de spelletjes, maar we hebben wel met elkaar alle kaartjes bekeken en besproken wie wat herkent en hoe dan. dus dat was ook heel inzichtgevend.

Fijne, bruikbare kaarten om gesprekken over gevoeligheid te starten. Mét humor!

Het kwartet is ontwikkeld om het onderwerp (letterlijk) op tafel te leggen op een laagdrempelige, speelse manier. Je kunt erover napraten. Of niet; de boodschap ‘Je bent niet gek’ komt toch wel binnen. Kinderen zullen herkenning vinden; ‘Ik ben lang niet de enige’, ouders zullen een zucht van verlichting slaken:  ‘Het hoort er gewoon bij’, leerkrachten zullen meer begrip krijgen.

Vier je Prikkels is bedoeld voor kinderen, ouders, (plusklas)leerkrachten, hulpverleningspraktijken.

Hebben!

Vier je Prikkels is hier te bestellen. Je kunt meteen via deze site betalen en dan komt het kwartetspel binnen een week jouw kant op.

Prijs: 19,95 (BTW is niet van toepassing), excl. verzendkosten à 4,95 (Nederland). Voor verzending naar andere landen: neem even contact op.
Ophalen in de praktijk in Wilp is op afspraak mogelijk.