Over Annelie Neuteboom

Mijn naam is Annelie Neuteboom (geboren in 1967). Ik heb twee volwassen dochters die niet meer thuis wonen en ik woon samen met mijn partner, die ook twee grote kinderen heeft.

Al zolang ik mij kan herinneren, is het mijn wens geweest om te werken met kinderen. Ik ben dan ook orthopedagogiek gaan studeren na

de middelbare school (nou ja – ik maakte eerst per ongeluk een klein uitstapje naar Slavische Talen).

Gedurende een aantal jaren is mijn werkveld verlegd naar het werken met volwassenen, als zelfstandig gevestigd P&O-adviseur, interimmanager en coach. Een van mijn opdrachtgevers vroeg mij eens wat mijn passie was. Het enige antwoord dat zich onmiddellijk aandiende was: kinderen! Ik vond dat destijds een oppervlakkig antwoord en erkende pas jaren later hoe waar die uitspraak was. Dus: aan de slag ermee!

Ik heb in 2011 de opleiding tot integratief kindertherapeut afgerond. In het werken met een kind kan ik met humor, speelsheid, creativiteit, nieuwsgierigheid, vakkennis en met mijn intuïtie kind en ouders helpen hun probleem op te lossen of ermee te leren omgaan. Het feit dat ik ook orthopedagoog ben, helpt bij het kijken met een diagnostische blik: is er iets bijzonders met dit kind aan de hand, is nader onderzoek misschien wenselijk?
In 2015 ben ik een volgende opleiding gaan doen (ik kan het leren niet laten): Gevorderdenopleiding Talentbegeleider Hoogbegaafden bij Novilo. De focus lag op de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en hun ouders en omgeving, maar de opleiding betekende ook weer een verdiepingsslag in mijn persoonlijke ontwikkeling en dús mijn therapeutschap.
Sinds 2023 ben ik in opleiding tot Kinder- en Jeugdpsycholoog, een postacademische opleiding. Zei ik al dat ik het leren niet kan laten?

Zo langzamerhand is alles samengevallen: werken met kinderen én volwassenen, rondom hoogbegaafdheid, de bagage die ik in alle opleidingen en werkvelden heb verzameld. Voorlopig blijf ik hier, Sherpa vormgeven!

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)