Coronamaatregelen

Op het moment (mei 2021)  kan je bij onze praktijk terecht: wij vallen onder de zgn cruciale beroepen en zijn dus volledig open.

Hoe zorgen we voor zoveel mogelijk veiligheid, conform de RIVM-richtlijnen

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen hebben ook wij enkele zaken aangepast: hierbij alle afspraken op een rijtje.

Hygienemaatregelen
Bij de ingang staat desinfecterende gel. We vragen iedereen deze te gebruiken bij binnenkomst.
Wij desinfecteren zelf natuurlijk ook onze handen.
Tafels en materialen worden na elk kind grondig schoongemaakt.
Alle deurklinken en de trapleuning worden meerdere malen per dag gedesinfecteerd.

Mondkapjes
We verzoeken jullie dringend om in ons gebouw, tot het moment waarop je in de praktijkruimte bent en op een stoel zit, een mondkapje te dragen. Dit omdat ons pand tot de ‘publieke binnenruimte’ wordt gerekend.
Dit geldt van overheidswege als richtlijn voor iedereen vanaf 13 jaar, maar voor onze doelgroep hanteren we: voor iedereen die niet meer op de basisschool zit, dus in dat geval ook als je 12, 11 of 10 bent.

In de praktijkruimte
We zijn en blijven gastvrij, dus we bieden je nog altijd iets te drinken aan (en we desinfecteren vooraf onze handen). Houd je jas bij je/hang aan je stoel alsjeblieft. We houden minimaal 1,5 m afstand van elkaar en schudden uiteraard geen handen. We kijken wel vriendelijk 😊.
Bij basisschoolkinderen kan niet altijd voldoende afstand gehouden worden, maar we gaan daar zorgvuldig mee om. Bij alle anderen: hetzij afstand, hetzij ons plexiglas scherm op tafel.

Klachten
Bij snotterigheid, keelpijn of iets anders uit het bekende rijtje COVID-klachten: de afspraak afzeggen en thuisblijven. Je kunt via onze website, of via de link in je bevestigingsmail, een nieuwe afspraak inplannen. Ook bij een kleuter met een klein snottertje!

Afspraken
Op dit moment zien we in onze praktijk kinderen face to face en ouders en volwassen cliënten deels in de praktijk, deels online, via Teams. Schoolgesprekken gaan hetzij op school, hetzij online; dit in overleg.
Ouders mogen niet mee naar binnen, zoals de afspraak al was. De wachtruimte in ons gebouw is op dit moment gesloten, en we verwachten dat dat de hele zomer zo zal blijven.

Wanneer iemand van ons team thuis moet blijven, hetzij ivm klachten, hetzij ivm quarantaine, gaan alle afspraken online door, tenzij anders wordt afgesproken. We nemen dan contact met je op en sturen je een link om elkaar via Teams te ontmoeten.

Parkeren
We begrijpen dat de verleiding groot is, in regen, kou en storm, als je ook al niet binnen mag wachten, om zo dicht mogelijk bij de voordeur te parkeren. Toch willen we je vragen om, indien daar plek is, aan de overkant van de straat te parkeren, zodat de parkeerplaatsen bij de deur beschikbaar blijven voor cliënten van onze mede-pandbewoners, die niet goed ter been zijn.

Middels deze maatregelen proberen we een balans vinden tussen enerzijds het aantal reisbewegingen/contacten beperken en anderzijds ons werk optimaal te kunnen doen. We zoeken dus niet de randjes van de wet op 😊.

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)