Coronamaatregelen

Coronabeleid

Met ingang van 27 nov 2021 hanteert ook Sherpa helaas weer een strikter coronabeleid, volgens de aangescherpte maatregelen.

Ons doel daarbij is: contactmomenten en reisbewegingen beperken waar mogelijk en verantwoord.

Dat betekent, in elk geval tot de kerstvakantie:

 • alle afspraken met kinderen, voor zowel individuele- en groepsbegeleiding als voor onderzoek, gaan gewoon door, in de praktijkruimte.
 • Alle afspraken met volwassenen vinden online plaats. Heb je al een afspraak staan, dan ontvang je uiterlijk een dag vantevoren een link voor een Teamsbijeenkomst.
 • Alle afspraken met scholen of anderen vinden ook online plaats.
 • Ouders mogen niet mee naar binnen. Uitzondering: wanneer een kind voor de eerste keer komt en het heel spannend vindt om bij de deur afscheid te nemen, mag een ouder eventjes mee om de overgang soepel te laten verlopen.
 • In dat geval verzoeken we je nadrukkelijk om je handen te desinfecteren-bij de voordeur staat desinfectiemiddel (met Aloë vera, dus zacht voor de handen 😉).  Ook een mondkapje is binnen verplicht.
 • Ook voor kinderen vanaf groep 6, ongeacht de leeftijd, is een mondkapje in de gang nu verplicht, conform overheidsbeleid zoals dat voor het onderwijs is gegeven. In de praktijkruimte mag ‘ie natuurlijk af.
 • De wachtruimte is gesloten, dus je moet helaas buiten wachten.
 • We volgen het ‘snottebellenbeleid’ van de overheid. Dus: zeg de afspraak af en blijf thuis wanneer je kind klachten heeft die passen bij het coronavirus, zoals een milde neusverkoudheid of een hoestje of niesje.  Ga je kind laten testen bij de GGD.  Pas na een negatieve PCRtest kunnen we he kind weer verwelkomen. Dit is ongeacht de leeftijd.
 • Natuurlijk blijf je thuis als jij of je kind in quarantaine zitten.
 • Soms is dan een online sessie met je kind een goed alternatief. We zullen dat per kind afstemmen.
 • Ook wij houden ons uiteraard aan de regels: handen wassen, mondkapje op, ventileren, dagelijks deurklinken en trapleuningen schoonmaken en zoveel mogelijk afstand houden, voor zover dat vanuit hulpverleningsoogpunt verantwoord en werkbaar is. Ook wij hanteren zelf natuurlijk de ‘blijf thuis bij klachten En laat je testen‘ regel.

We realiseren ons dat het er allemaal niet makkelijker op wordt. Laten we elkaar helpen en soepel proberen te zijn wanneer het anders loopt dan bedacht. We willen jullie ook vriendelijk verzoeken om niet in discussie te gaan over bovenstaande regels.

Wij delen jullie frustratie, bezorgdheid, irritatie en soms zelfs moedeloosheid. Laten we een beetje lief zijn voor elkaar!

hartelijke groet,

Annelie, Felicia, Rianne

Bestel jouw kwartet

Bestel jouw kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)