Webinar ‘Toxische stress’ 

Met gastspreker Wanda Glebbeek
9 november 2021 – 20.00-21.00 uur

Over Wanda:
Wanda is naast jeugdhulpverlener en specialist hoogbegaafdheid, ook bestuurslid van de Stichting 360gr View, lid van de klankbordgroep van het NTCN (National Talent Centre of the Netherlands) en regelmatig onderdeel van beleidsateliers van het ministerie van OCW. Je kunt meer over haar lezen via http://www.hblinq.nl.
En Wanda is niet in de laatste plaats een zeer gewaardeerd collega in het veld.
Annelie heeft haar gestrikt om dit interessante, relevante, webinar, dat ze een paar maanden geleden al eens voor oudervereniging Balans heeft gegeven aan een zeer enthousiaste groep deelnemers, voor Sherpa nogmaals te verzorgen.
(disclaimer: Deze foto was niet helemaal de bedoeling: ze had een prachtige, serieuze foto ingestuurd, en deze als grapje erachteraan. Gevaarlijk grapje ;-)).

Over het webinar:
Wanda: ‘In mijn werk kom ik veel kinderen tegen die, door allerlei stressvolle omstandigheden, onwenselijk en soms zelfs explosief gedrag zijn gaan vertonen. Te vaak zie ik dat interventies veelal gericht zijn op het symptoom (dit gedrag) i.p.v. op de oorzaak hierachter. Ik vind het juist zo belangrijk om op zoek te gaan naar die oorzaken, en het kind achter dit gedrag te zien.
In dit webinar vertel ik je iets meer over hoe stress zich zoal kan manifesteren in de hersenen en het autonoom zenuwstelsel. Daardoor zal het voor jou mogelijk worden om gerichtere en meer helpende interventies in te zetten, bij het kind én bij jezelf.

Doelgroep: ouders en professionals, zoals leerkrachten en begeleiders in school en hulpverlening.

Bestel jouw kwartet

Bestel kwartet

Kwartetspel voor en over hoogsensitieve, gevoelige, overexcitabele kinderen (van 0-100 jaar)