Wie ben ik eigenlijk?

Annelie NeuteboomMijn naam is Annelie Neuteboom. Ik woon in Gouda, werk in Waddinxveen en heb twee dochters, die inmiddels studeren en op kamers wonen. Ik woon samen met Bas, die twee puberkinderen heeft.

Ik heb orthopedagogiek gestudeerd: dat wil zeggen dat ik erin gespecialiseerd ben om kinderen en jongeren te helpen die problemen hebben, zodat ze weer lekker in hun vel zitten.

Vroeger heb ik gewerkt bij de Kinder- en Jongerentelefoon: daar kunnen kinderen naartoe bellen (chatten was nog niet uitgevonden :-)) als ze een probleem hebben. Ik merkte daar dat kinderen (en jongeren natuurlijk) vaak zelf precies weten hoe ze met hun probleem, of waar ze last van hebben, willen dealen. Wat ze dan nodig hebben is iemand die meedenkt, de juiste vragen stelt en vooral: meeleeft zonder medelijden te hebben.

Ik heb mij gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Binnen de grote groep van mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken, ligt hier mijn hart. Een vaak niet geziene groep, die zich soms bewust of onbewust niet meer láát zien. Werk te doen!

In mijn praktijk is natuurlijk veel speelgoed en teken-/knutselmateriaal, want jongere kinderen spelen hun problemen en klachten vooral uit. Ik heb gelukkig ook een lekkere hangbank, en muziek is altijd welkom! Het Gouwebos is om de hoek, voor als we behoefte hebben aan zuurstof.