Wie ben ik eigenlijk?

Ik ben Annelie Neuteboom. Ik woon in Gouda, ik werk in Waddinxveen en heb twee dochters, die al klaar zijn met de middelbare school en inmiddels op kamers wonen.  Ik woon samen met Bas, die twee middelbare-school kinderen heeft.

Annelie Neuteboom

Ik heb ervoor geleerd om kinderen te helpen die problemen hebben, zodat ze weer lekker in hun vel zitten. Ik wilde dat heel graag leren, omdat ik merkte dat kinderen soms niet zo goed weten wat ze aan hun problemen kunnen doen. En als je niet weet wat je eraan kunt doen, wordt het in je hoofd steeds groter en erger!

Vroeger heb ik gewerkt bij de Kindertelefoon: daar kunnen kinderen naartoe bellen als ze een probleem hebben. Ik merkte daar dat kinderen vaak zelf prima weten hoe het opgelost kan worden, als ik ze een beetje hielp met goede vragen enzo.

Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Lang niet altijd weten deze kinderen dat ze hoogbegaafd zijn en wat dat dan allemaal betekent. Ook leerkrachten vinden het vaak moeilijk om te weten wat deze kinderen nodig hebben. En ouders snappen het ook nog eens lang niet altijd. Werk te doen dus!

Mijn praktijk is een grote kamer, die de kinderen die bij mij in therapie komen, vaak de speelkamer noemen.